Nyheter

Dags för uppdatering!

När saker rullar på i högt tempo blir ibland hemsidan och våra uppdateringar här lidande. Det ska vi försöka ändra på nu! Avelssäsong 2021 är här och första stoet kollades på Mannegårde seminstation på deras första öppna dag för säsongen. Hon var inte redo för seminering än, men kommer åka tillbaka på måndag morgon. Vi har planer för att seminera 5 ston i år. 4 på det gamla vanliga sättet samt en dräktighet via Embryotransfer. Mer om det senare.

Två föl har anlänt än så länge. Cruella PJ nedkom med ett stoföl efter Franklin den 13/3. Ett brunt sto som är väldigt välbyggd och muskulös – som alla Bellas föl blir. Show me Heaven låg inte långt bakom och fick ett superfint stoföl efter Kremlin MD den 30/3. Nu har vi en liten paus tills i maj. Under den tiden är det fullt upp med semineringar, checkar och allt vanligt jobb vi har såhär års.

Två TMD-hästar är sålda den senaste månaden: TMD’s Say My Name (hingst född 2020 e. Giovanni Bell-Sandakan) såldes till Johanna Thedéen i Stockholm och TMD’s Delirious (sto född 2020 e. Törveslettens Sylvester-Vivaldi) såldes till Pernilla Jennesäter på PJDressage, också hon i Stockholm. Båda dessa hästar står kvar hos oss tills vidare. Grattis säger vi till deras nya ägare!

Om man vill hänga med i mer regelbundna uppdateringar så är vi aktiva på vårt instagramkonto med både bilder och filmer. Ni hittar det kontot här.

Nu kommer våren och vi ser fram emot att kunna släppa våra hästar på vårbete. Snart kommer vi också uppdatera mer om vilka hästar vi har till salu just nu. Ni är som vanligt varmt välkomna att höra av er med frågor om hästarna till oss.

Med varma hälsningar
Team TMD

Show me Heaven och hennes stoföl TMD’s Touch and Go

Thomsson Hovslageri

Vi är jätteglada för att vi har inlett samarbete med hovslagare Mats Thomsson. Mats är på gården varannan vecka ansvarar för verkningar och skoningar av alla våra föl, unghästar, tävlingshästar och avelsston. Vårt mål är att genom Mats fantastiska kunskap om kommunikation med hästen, ge våra föl och unghästar en bra relation till hovslagare – då de livet ut kommer möta sådana på regelbunden basis. Att han dessutom är en otroligt kunnig hovslagare är ju dessutom livsviktigt för oss. Ingen hov, ingen häst!

Läs mer om Mats och hans arbete här.

Linus

Linus Karlsson jobbar sedan i januari 2021 som dräng på Stall TMD. Linus är vår ”go to-guy”. Alla problem som uppstår på gården är det han som löser och han sköter all daglig drift med utfodring, bevattning, harvning, stängsling med mera. Linus har tidigare erfarenhet av att jobba på gård med fjäderfä samt i skogen. Den här kunskapen är väldigt värdefull för oss då många av våra hästar går på lösdrift i stora skogspartier som alltid kräver underhåll. Vi är superglada att ha hittat en driven, påhittig och lösningsorienterad dräng och Linus jobbar numera hos oss på heltid.

Linus bor i Stenkumla med sin flickvän och han har två barn. På fritiden jagar han tillsammans med sin hund och sköter även jakten på vår mark här på Ekebys.

Diana Ross


e. Donelli-Chapman-Maraton
Född 2007
Ägare och uppfödare: Gustaf Johansson.

Diana är det andra sto som vi får chansen att låna från GJ Dressage and Breeding. Hon har lämnat 5 fina avkommor innan hon kom till oss. Bland annat No Limit GJ.

Inför fölsäsong 2021 är Diana Ross konstaterat dräktig med Kjento

Show Me Heaven

Show Me Heaven
e. Heslegård’s Rubin-Chapman-Good Future
Född 2009
Ägare: Gustaf Johansson. Uppfödare: Gustaf Johansson och Elise Fredriksson

Show Me Heaven är en del av samarbetet vi har med GJ Dressage and Breeding. Hon har lämnat tre avkommor innan hon kom till oss varav den första, Andy Dix GJ, har visat framfötterna riktigt bra som femåring. Hennes avkomma Chia GJ visades som treåring och erhöll Diplom samt 48,5 poäng

Hos oss har Show Me Heaven fått två föl: TMD’s Titanium (sto, född 2020 e. Janeiro Platinum) och TMD’s Touch and Go (sto, född 2021 e. Kremlin MD). Båda dessa ston är till salu och ni hittar mer information om dem under ”hästar till salu”

Julia

Julia Skalberg har varit timanställd på Stall TMD sedan hösten 2016, då hon bara var 16 år gammal. Julia jobbar numera inte hos oss utan är mer som familj. Hon är här så gott som varje dag, hon kan hästarna, gården och rutinerna på sina fem fingrar och ställer alltid upp, oavsett om vi är bortresta eller om vi behöver en extra person som hjälper till!

Julia är den som följer med Amanda på alla träningar och tävlingar. Hon groomar, fixar och donar till perfektion. Julia har köpt två hästar av oss. I mars 2018 köpte hon TMD’s Wake Me Up (född 2017 e. Van Vivaldi-DiMaggio) som tragiskt nog fick avlivas på grund av fraktur i december samma år. I juli 2020 blev Julia ägare till TMD’s Flawless (född 2018 e. Firenze-Vivaldi) som numera är inriden och preppas inför treårstest!

Julia och TMD’s Wake me Up

Jennie

Jennie Hjelmquist jobbar sedan 1/4-2019 på halvtid som hästskötare på Stall TMD. Utan Jennie stannar hela verksamheten då hon är otroligt effektiv och ibland nästan lite för noggrann. Jennie har tidigare mest jobbat i butik, både som säljare och butikschef, men vi på Stall TMD är evigt tacksamma att kärleken till hästar och suget efter att få vara ute i stallet och jobba vägde tyngre.

Jennie bor i Visby med fästman, två barn och hund och jobbar hos oss måndag-fredag men ställer alltid upp i alla väder om något kör ihop sig

Jennie och TMD’s Titanium

Simon

Simon Westberg är delägare i Stall TMD och ansvarar för driften av gården, ekonomin samt att allt praktiskt fungerar som det ska. Simon har bara hållit på aktivt med hästar i 4 år men har visat sig ha en otroligt bra känsla för unghästar och får därför ofta hantera dem vid verkning, lastning eller veterinärbesök.

Simon driver också den andra grenen i Team TMD AB – TMD Teknik

Simon, Florentina D och TMD’s Speed of Sound

Amanda

Amanda Johansson, det är jag som administrerar den här sidan. Jag är stallchef på Stall TMD och ansvarar för all avelsverksamhet på gården.

Jag har jobbat med hästar sedan jag var 14 år, gick hästutbildning på gymnasiet och har sedan dess fortsatt att arbeta med hästar i Sverige och utomlands. Jag är också diplomerad hästskötare genom Svenska Ridsportförbundet.

Jag var 9 år när jag bestämde att jag ville bli hästuppfödare. Då hade jag läst Heddi Böckmans böcker om Sandra och Vildros, där Sandras mamma föder upp galoppörer och jag var alldeles hänförd inför tanken på att få vara med om något så fantastiskt. Jag är fortfarande hänförd! Varje gång jag ser ett foster på ultraljudet, varje gång jag ser en spark i magen på något av våra ston, varje gång jag får äran att vara med vid en fölning. Varje upplevelse med dessa fantastiska djur är unik och fantastisk

Amanda och Show me Heaven